English dansk deutsch


I 2006 blev jeg inviteret med 7 Oceans Seafood til Maldiverne, for at undersøge kvaliteten af de lokale "reef fish", med henblik på import til Europa.

Jeg er kok og har arbejdet med mad og mennesker i mere end 25 år. Maden er som musik, med til at skabe bro mellem mennesker og kulturer - når man bruger sine sanser, lytter og åbner sit hjerte.

Mødet med Maldiverne var en vidunderlig oplevelse. Ikke blot kulinarisk og råvaremæssigt. Jeg blev venner med Ahmed Habeeb, som siden har insisteret på at vi skulle lave business sammen.

Den nye regering, som tiltrådte på Maldiverne i 2008, har åbnet for den såkaldte Island Tourism. Det vil sige, at udvalgte øer der ikke tidligere havde turist status, har åbnet for Bed'n Breakfast eller Guesthouses. På den måde har man mulighed for at opleve lokalsamfundet, hvilket ikke er tilfældet som ressortturist. Habeeb kommer fra øen Velidhoo, hvor han i mange år har ejet et stykke land, til netop dette formål.

I 2009 tog min kone Karin og jeg dertil, for at se på og vurdere situationen. Det var lige så skønt og overvældende, som mit første besøg. Med udgangspunkt i maden, blev der knyttet nogle bånd til Habeebs familie, som vi alle er dybt taknemmelige for.

I 2010 var vores datter Heidi med. Hun blev, ligesom vi, dybt berørt af stemningen og kulturen. Vi havde mange forskelligartede oplevelser, på flere typer af øer.

I januar 2011 flyttede vi dertil, for at åbne 2 forskellige guesthouses med tilhørende restauranter. Naturligvis i samarbejde med Habeeb og hans familie.
Et "city guesthouse" på øen Hulhumalé og et "country guesthouse" på øen Velidhoo.

Karsten Bie Jensen