English dansk deutsch


General Info

Maldiverne består af 26 atoller, som er grupper af øer. Tilsammen er der 1.192 små øer. Heraf er ca. 200 beboede.
Beliggenheden er sydvest for Indien og Sri Lanka, i det Indiske Ocean.
Maldiverne ligger ved ækvator, klimaet er tropisk.

Befolkningsantallet er ca. 350.000, heraf ca. 110.000 i Malé. Hovedreligionen er Islam, ca. 95 %. Resten er kristne, buddhister og hinduer. Sproget hedder Dhivehi.

Pengene hedder rufiyaa. 1 rf. svarer til lige under 50 øre. Man kan veksle eller trække kontanter i bank eller automat ved ankomsten til Malés internationale lufthavn. Der kan anvendes de fleste større kreditkort. Små US dollar sedler eller euro, kan anvendes mange steder.

Alkohol er forbudt ifølge maldivisk lov. Resorts forbeholdt turister er undtaget.
Man vænner sig hurtigt til det. Der er vidunderlige frugt cocktails i mange variationer, og at indtage saften fra en frisk kokos, f. eks. mens man går og kigger på markedet i Malé, er ganske enkelt som at være i himlen.

Hovedturistsæsonen er fra november til april. Der er varmest og kun lidt regn. Gennemsnits temp. er 25 - 32 grader. OGSÅ om natten!

Vaccination er ikke nødvendig! Visa er ikke nødvendigt. Man udfylder indrejse papirer på flyveren. Så ha' pas og adresse på guesthouse ved hånden.
HUSK stærk solfaktor, og det er vigtigt at drikke rigeligt med vand, ellers kan man godt få det dårligt pga. væsketab. Flaskevand er billigt i forretningerne.

Check vejrforholdene på: www.meteorology.gov.mv