English dansk deutsch


Hovedstad Malé

Malé fylder efterhånden hele Malé atollen, og når man ankommer med fly, kan man se, at der ikke er mange kvadratmeters spildplads. Malé er verdens tættest befolkede by med omkring 110.000 mennesker på den 2 km2 store ø.

Byen er crowded og intens, med restauranter - caféer og et væld af forretninger, fiske marked og flere grøntsags- og frugtmarkeder. Der er en stor havn med container fragt, toldhus, forretnings kontorer og heftig aktivitet til sent på aftenen.

Forretningerne lukker først kl. 23:00. Vær opmærksom på, at der kan være pauser ved frokost og aften og evt. korte breaks til at bede. Der er individuel åbningspolitik.

Der er også fiskeri- og bådhavn med de karakteristiske blå både. Det er hyggeligt at gå der om aftenen og mærke atmosfæren.

Man kan tage en båd til de omkringliggende øer, eller en taxi-vandflyver. Bådene er billige. Vandflyverne koster op til USD 200 one-way til de fjernere øer.

Ligesom i Indien, Pakistan, og Bangladesh er der tradition for kunsthåndværk. Skrædderfaget er udbredt og anerkendt. Man kan udvælge sine yndlingsstoffer og medbringe dem til skrædderen, som vil ha' skjorter eller kjoler klar i løbet af 3 - 5 dage.